Technisch nieuws

 • Aantal techniekstudenten groeit!

  bron: Techniekpact.nl, 28-06-2017

  Sinds 2013 stijgt het aantal jongeren dat een technisch profiel of studie kiest gestaag. De werkloosheid onder technici is afgenomen en meer afgestudeerden met een technische opleiding kiezen voor..... Lees verder op www.installatie.nl

 • Tekort aan techneuten wereldwijd probleem

  bron: Nu.nl, 23-06-2017

  AMSTERDAM – Een meerderheid van de ondernemers wereldwijd ziet een tekort aan technische vakkrachten als een bedreiging van de productiviteit en de toekomstige groei en winstgevendheid.

  Dat stelt adviesbureau Grant Thornton dinsdag in een rapport, waarvoor 6.400 'zakelijke leiders' in 44 landen werden ondervraagd.

  Zo'n 61 procent van de organisaties uit de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) en 65 procent van de bedrijven in de G7 van grootste economieën maakt van een tekort aan technisch geschoolde arbeidskrachten.

  Dat tekort is het grootst in Vietnam (86 procent van de bedrijven), Denemarken (84 procent), Zuid-Afrika, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten (allen 83 procent) en Canada (80 procent).

  Ook Nederlandse bedrijven (76 procent) zien een gebrek aan technisch personeel. Onvoldoende jaren werkervaring (65 procent) en onvoldoende kwalificaties (62 procent) zijn de andere twee grootse beperkingen voor Nederlandse organisaties.

  Bijna vier op de tien bedrijven wereldwijd heeft volgens de onderzoekers überhaupt moeite om geschikte mensen voor zijn organisatie te werven.

 • Cao Metaal en Techniek akkoord voor FNV leden is akkoord

  bron: Brenda Heidinga, 08-06-2017

  De leden van de FNV hebben ingestemd met de cao Metaal & Techniek. Het door de FNV voorgestelde generatiepact wordt daarmee van kracht.

   

  Maar liefst tweeduizend jongeren krijgen door het pact een echte baan en een toekomst in de techniek. De sector is daarmee aantrekkelijker geworden voor nieuwe talenten die hun technische beroep in de metaal willen uitoefenen. Ouderen krijgen de gelegenheid om minder te werken Lees verder op de website van FNV

 • Vattenfall's vehicle fleet to go green

  bron: dw.com, 06-02-2017

  Swedish utility Vattenfall has announced it will replace all its vehicles by electric cars over the next five years. The company noted the measure was required to become "climate-neutral" by 2050.

 • Waterstof als brandstof in gascentrales heeft voordelen

  bron: Technisch Weekblad, 27-01-2017

  ‘Gasturbines in het duurzame energiesysteem’, zo luidde de titel van de intreerede, die prof.dr.ir. Sikke Klein, verbonden aan de leerstoel Gasturbines for Power Generation op 20 januari jongstleden aan de TU Delft hield. Blijven elektriciteitscentrales met gasturbines ook in de toekomst een belangrijke rol spelen in onze elektriciteitsvoorziening? Bijvoorbeeld als decentraal systeem om flexibel in te springen als er zich grote stroomstoringen voordoen. Een vraagstuk dat plotseling erg actueel is geworden door de recentelijke stroomstoring waarbij 360.000 huishoudens in de regio Amsterdam zonder elektriciteit kwamen te zitten en waarbij het landelijke treinnet de hele dag hiervan nog grote hinder ondervond.

 • Wie een technische opleiding afrondt, is straks verzekerd van een baan

  bron: Nieuwsblad Geldermalsen, 26-12-2016

  Interessant weetje voor leerlingen uit groep 8 die een middelbare school gaan kiezen: wie een technische opleiding afrondt, is straks verzekerd van een baan. Hoe je dat doet en of techniek iets voor jou is, vertellen de docenten van openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge in Culemborg tijdens de open dagen op 20 en 23 januari.
 • Bedrijven investeren 140 miljoen in technisch onderwijs

  bron: nu.nl, 21-12-2016

  Bedrijven gaan 140 miljoen euro investeren in technisch onderwijs en het kabinet verdubbelt dat bedrag. Dat heeft minister Henk Kamp (Economische Zaken) maandag bekendgemaakt.

  Een jaar nadat werkgevers, werknemers en onderwijsorganisaties het techniekpact sloten met regionale overheden en het kabinet...  Lees verder op nu.nl

 • Boskalis ziet druk op olie maar kansen door windenergie

  bron: Duurzaam bedrijfsleven, 11-11-2016

  Baggeraar en maritiem bedrijf Boskalis ziet markt voor offshore olie en gas krimpen. Windenergie opent de deur naar nieuwe omzet.

  Dat meldt het bedrijf bij de presentatie van tussentijdse cijfers .. Lees verder op DuurzaamBedrijfsleven.nl

 • Vattenfall blaast record voor goedkoopste windstroom weg

  bron: NU.nl, 09-11-2016

  Vattenfall, het moederbedrijf van Nuon, gaat de stroom van een gepland windpark in de Baltische zee verkopen voor een recordbedrag van 4,9 eurocent per kilowattuur.

  Dit is vooralsnog de goedkoopste stroom uit aflandige windmolens ter wereld. Lees verder op NU.nl...

 • Nederlandse bouw trekt harder aan dan gemiddeld in EU

  bron: NU.nl, 19-10-2016

  Na de diepe crisis trekt de Nederlandse bouw harder aan dan gemiddeld in de Eurozone. Zo blijkt uit de gepubliceerde cijfers van Eurostat.

  Vergeleken met augustus 2015 lag de bouwproductie in ons land 13,6 procent hoger,  dat is veel meer dan de gemiddelde groei van 0,9 procent voor de eurozone als geheel op jaarbasis. 

  De Nederlandse bouw is ruim over het productiedieptepunt heen van begin 2013. Toch is het niveau van voor de crisis nog niet bereikt.

  Bron: NU.nl

 • Topfunctionarissen staalindustrie manen Brussel tot actie

  bron: NU.nl, 17-10-2016

  Bijna zestig topfunctionarissen uit de Europese staalindustrie willen dat Brussel met snellere en effectievere maatregelen komt om de dumping van Chinees staal op de Europese markt tegen te gaan.

  Aldus vermeld in hun open brief aan Europese regeringsleiders. Lees het volledige artikel verder op NU.nl 

 • Nederland lid Mission Innovation

  bron: Rijksoverheid, 05-10-2016

  Twintig vooraanstaande industrielanden kondigden tijdens de Klimaattop in Parijs Mission Innovation aan. Een internationale coalitie van landen die binnen vijf jaar hun publieke investeringen in energie-innovatie willen verdubbelen.

  Nederland is met unanieme instemming van de huidige leden toegelaten als nieuw lid. Door toetreding kan Nederland ook gaan profiteren van extra private middelen. Een groep private investeerders zoals Bill Gates stelt deze beschikbaar voor onder andere schone energie en energiebesparing. Lees hier het volledige persbericht van Rijksoverheid

 • Eneco bouwt aan netwerk met honderden Powerwalls

  bron: Eneco, 30-09-2016

  Thuisbatterijen gaan een belangrijke rol spelen in het balanceren van het (inter)nationale stroomnet. Dat is het uitgangspunt van CrowdNett, een nieuwe dienst die Eneco met hulp van Tesla, SolarEdge en Ampard vanaf vandaag aanbiedt.

  Het aanbod van en de vraag naar stroom op het elektriciteitsnet moet 24 uur per dag in evenwicht zijn. Lees hier het volledige bericht van Eneco.

 • Windenergie wordt kwart goedkoper tegen 2030

  bron: IPS, 16-09-2016

  De kostprijs van windenergie wordt minstens een kwart goedkoper tegen 2030. Dat verwachten de belangrijkste windenergie-experts ter wereld.

  In een normaal scenario wordt windenergie 24 tot 30 procent goedkoper tegen 2030 en 35 tot 41 procent goedkoper tegen 2050. Er is zelfs een kleine kans dat de kostprijsdaling nog groter uitvalt.

 • Heineken kiest Spie als onderhoudspartner

  bron: http://www.industrielinqs.nl/, 12-09-2016

  Technisch dienstverlener Spie gaat het preventief en correctief onderhoud plus het operationeel beheer van alle gebouwgebonden installaties van Heineken in Nederland uitvoeren. 

  Lees hier het volledig artikel

 • Nuon, AkzoNobel en BASF finalisten Northern Enlightenmentz

  bron: Nuon, 07-09-2016

  In de industrie in Noord-Nederland worden innovatieve plannen steeds concreter. Dat is ook zichtbaar bij de verkiezing van de Northern Enlightenmentz 2016. Zo realiseerde finalist BASF Heerenveen een enorme energiebesparing door samen met Water & Energy Solutions op een andere manier naar de fabrieken te kijken. 

 • Urgenda-doel haalbaar zonder maatschappelijke kosten

  bron: Eneco, 02-09-2016

  Met een slim samengesteld pakket van CO2-reductiemaatregelen kan per saldo zonder maatschappelijke kosten worden voldaan aan de Urgenda-uitspraak. Het sluiten van één of twee nieuwe kolencentrales en CO2-afvang (CCS) in de industrie maken deel uit van dit meest kosteneffectieve pakket.

 • ABC Professionals heeft de gunning van Lödige industries ontvangen voor nieuw sorteersysteem KLM Cargo

  bron: ABC Nieuws, 27-06-2016

  In 2017 zal KLM Cargo een nieuw sorteersysteem voor de afhandeling van express-zendingen en post in gebruik nemen op Schiphol. Dit systeem zal vanaf augustus 2016 worden gebouwd door de firma Lödige Industries en ABC Professionals en is vanaf medio 2017 operationeel. Na de voorbereidende fase hebben KLM en Lödige onlangs hiervoor een contract ondertekend. ABC Professionals heeft de gunning ontvangen van Lödige industries om hun technisch professionals in te zetten om het systeem te bouwen en te testen.

 • Ook Eneco komt met platform voor collectieve zonnestroom

  bron: Duurzaam bedrijfsleven, 23-06-2016

  Eneco lanceert het platform Zonnehub. Hiermee wilt het bedrijf iedereen de kans bieden zo eenvoudig mogelijk zonnestroom op te wekken op grote daken in de buurt. Onder meer supermarktketen Coop en Rabobank zijn betrokken.
 • Hoe Nederlandse offshore-wind in 2030 moet concurreren met fossiel

  bron: Duurzaam bedrijfsleven, 15-06-2016

  Zestien Nederlandse bedrijven en instellingen lanceren een innovatieprogramma voor offshore-wind. Het doel: de prijs voor duurzame windstroom omlaag drukken naar €0,07 per kilowattuur in 2030.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van relevante vacatures?

Contactgegevens

Bezoekadres

Televisieweg 15A
1322 AC Almere

Postadres

Postbus 49
3890 AA Zeewolde
T: 036 - 523 65 11
E: abc@abc-professionals.nl

KvK: 32.14.12.75 Lelystad
Loonbelastingnr.: 8200.05.289.L01
BTW nr.: NL 8200.05.289.B01
Aansluit-nr. UWV: 026-163.236.27.01.01
Bank: NL29 ABNA 0598 6573 63
Op de hoogte blijven? Aanmelden
Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?