Oplevering bouwproject the Valley in de Zuidas

bron: , 30-09-2022

ABC Professionals is al lange tijd first supplier van Vattenfall. Onze projectmanagers worden daarom regelmatig uitgenodigd bij dergelijke grote projecten om de techniek te zien en uitleg daarover te krijgen. Dit met als doel dat onze projectmanagers dan weten welke technici zij moeten werven en zodoende voldoende kennis hebben om hen te enthousiasmeren.

Zuidas

De Zuidas is een wijk in Amsterdam en is vooral bekend als zakendistrict met hoogbouw. Dankzij de strategische ligging, dichtbij Schiphol en de Amsterdamse binnenstad, trekt het gebied nationale en internationale bedrijven. 

 

Bron foto: Guido van der Heijde

Valley

De Zuidas heeft binnenkort een nieuwe blikvanger: het door architect Winy Maas van MVRDV ontworpen Valley. Het ontwerp met veel buitengroen op de balkons omvat tweehonderd huurwoningen, 25.000 vierkante meter kantoren en tien commerciële ruimtes.

Valley draagt bij aan de wens van de gemeente Amsterdam om Zuidas te ontwikkelen tot een gemengde stadswijk voor wonen, werken en verblijf. Vanaf de begane grond tot en met de zevende verdieping bevinden zich kantoren, ruimte voor cultuur, retail, horeca en toegang tot de woontorens. Vanaf de achtste verdieping beginnen de woonlagen. Daar zijn 198 appartementen gerealiseerd de vrijwel allemaal bestemd zijn voor verhuur.

Het meest bijzonder is de overvloed aan groen in het ontwerp. In combinatie met de natuurstenen afwerking ontstaat het beeld van een groene vallei. De binnentuin versterkt dit beeld. Die bevindt zich op de onderste bouwlagen en is voor iedereen toegankelijk. De hoogteverschillen in de binnentuin worden door trappen met elkaar verbonden.

Bron: https://zuidas.nl/project/valley/

Duurzaamheid

In Valley komen de nieuwste inzichten op het gebied van duurzaamheid, technologie en gezondheid samen. Het gebouw scoort een energieprestatiecoëfficiënt van -0,30. Dit getal drujkt de energiezuinigheid uit. Met de koppeling van het warmtenet van Vattenfall aan de the Valleyis het gebouw klaar voor een duurzame, aardgasloze toekomst. Ook heeft Vattenfall gezorgd voor koude door middel van ConfortKoeling; 's zomers brengen zij koelte vanuit de Ouderkerkerplas.

Na oplevering in 2021 zal het gebouw meer energie opwekken dan gebruiken, vertelt Wouter Blom, senior development manager bij EDGE Technologies, de ontwikkelaar van Valley. “Deze negatieve EPC-score kunnen we behalen dankzij een slim samenspel van een goede gebouwschil, efficiënte installaties en eigen energieopwekking.”

De levering van duurzame warmte en koude door Vattenfall speelt hierin een belangrijke rol.

Blom wijst erop dat het voor een optimaal ontwerp belangrijk is om al tijdens de ontwerpfase met alle partijen na te denken over het energie-concept. “In een project als Valley hebben we te maken met veel constructieve, bouwtechnische en esthetische eisen. Het is dan heel handig om al zo vroeg mogelijk te kijken waar bijvoorbeeld de technische ruimtes komen.”

Valley is aangesloten op het warmtenet bij de elektriciteitscentrale in Diemen. In tegenstelling tot bij Amstel III zijn er rondom de Zuidas nog geen geschikte datacenters om aan het warmtenet te koppelen.

Wel komt in 2021 de Amsterdam South Connection in gebruik, een nieuw leidingensysteem dat het Diemense warmtenet koppelt aan het warmtenet van Westpoort Warmte. “Hierdoor kunnen we het duurzaamheidslabel van het warmtenet voor Valley omhoog brengen”, aldus Van Bulderen.

Schitterend project waarbij wij van ABC professionals erg trots zijn om onze mensen daar aan het werk te zien. 

 

Bron: https://www.vattenfall.nl/producten/stadsverwarming/warmtewerken/the-valley-amsterdam/

Bron: https://zuidas.nl/project/valley/

 

 

 

 

Lees verder

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van relevante technische vacatures?

Uw e-mail adres wordt slechts gebruikt om de wekelijkse vacaturemailing te versturen. U kunt zich eenvoudig weer uitschrijven.

Contactgegevens

Bezoek- en postadres

Landdrostdreef 124, 10e etage
1314 SK Almere
T: 036 - 523 65 11
E: abc@abc-professionals.nl

KvK: 32.14.12.75 Lelystad
Loonbelastingnr.: 8200.05.289.L01
BTW nr.: NL 8200.05.289.B01
Aansluit-nr. UWV: 026-163.236.27.01.01
Bank: NL49 INGB 0009 3183 16
Op de hoogte blijven? Aanmelden
Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?