ABC PROFESSIONALS & TECHNISTEN WERKEN SAMEN I.V.M. OPLEIDEN ZIJ-INSTROMERS

bron: Technisten, 19-04-2024

Wij zien genoeg potentieel op de arbeidsmarkt om opdrachtgevers te voorzien van gemotiveerde medewerkers. Dat doen wij door zij-instromers die een technische loopbaan ambiëren, maar hier geen werkervaring in hebben, een kans te geven om als zij-instromer te starten. Als onderdeel van ABC Professionals hebben wij een basis van 20 jaar ervaring in de werving en selectie van technisch personeel. Daarbij verliezen we nooit de kwaliteit en persoonlijke betrokkenheid uit het oog. We kennen de technische banenmarkt met zijn uitdagingen en weten precies wat nodig is om opdrachtgevers te voorzien van de juiste vakmensen. We geloven dat motivatie en potentie belangrijker zijn dan het arbeidsverleden. Door onze persoonlijke wervingsselectie weten we precies wie onze zij-instromers zijn, wat ze kunnen en wat ze willen. Het resultaat? Goede technische medewerkers binnen afzienbare tijd. 

De weg naar technische vakmensen

Door de toenemende krapte op de arbeidsmarkt willen wij opdrachtgevers graag de oplossing bieden om met gemotiveerde zij-instromers de vacatures te vervullen. Dit doen wij in samenwerking met ROVC, TESI en andere praktijkopleiders voor de techniek. Zij bieden vakgerichte cursussen aan die aansluiten op de opleidingsbehoefte van de functie. Hierdoor hoeven zij-instromers geen lange studiedagen te maken en zijn ze direct inzetbaar. De voordelen van onze praktijkgerichte aanpak: ‰ Vakgerichte cursussen voor een perfecte aansluiting op de opleidingsbehoefte van de opdrachtgever. ‰ Efficiënte en effectieve begeleiding van nieuwe medewerkers. ‰ Er zijn geen extra opleidingskosten aan verbonden. Maar het gaat verder. Naast het verzorgen van de technische opleiding, begeleiden we de zij-instromer ook in zijn persoonlijke vaardigheden. Voorbeelden van soft skills waar wij tijdens het gepersonaliseerde opleidingstraject aandacht aan besteden zijn; communicatie, samenwerken en tijdbeheer. Ook komen onze ervaren projectmanagers regelmatig op de werkvloer en zorgen dat de motivatie aanwezig blijft, houden zij zicht op de voortgang van de studie en blijven volledig betrokken tijdens het traject. Ze voeren evaluatiegesprekken en sturen herhaaldelijk een voortgangsrapportage naar opdrachtgevers. Zij nemen een proactieve houding aan om de opdrachtgevers te ontzorgen en werken met zij-instromers waar wij 100% achter staan

Het pad naar succesvolle medewerkers

Onze kracht zit in het opleiden en begeleiden van kleine groepen. Bij ons staat persoonlijke aandacht voorop. Met 3 tot 4 zij-instromers per groep waarborgen we kwaliteit en schakelen we snel. We houden de regie en ontzorgen de opdrachtgever. Bij elke zij-instromer houden we zicht op de voortgang en samen bekijken we wanneer de volgende stap wordt gezet.

Stappenplan zij-instroom

In ons  stappenplan is omschreven hoe het zij-instroomtraject in zijn werk gaat.

Stap 1: Kennismaking en werving Na een vrijblijvende kennismaking gaan we elkaar verder leren kennen. Onze projectmanagers willen graag meer weten over de bedrijfscultuur, uitdagingen met personeel en het gewenste kandidatenprofiel. We stellen graag de juiste zij-instromer aan je voor. Iemand die het vak wil leren en voor langere periode gemotiveerd en tevreden is. En uiteraard goed binnen het bedrijf past. Wij geloven 100% in de kwaliteiten van de kandidaten die we aanbieden. Hoe bepalen we of een zij-instromer voldoet? We doen een (technische) nulmeting, een persoonlijkheidstest én voeren kennismakingsgesprekken. Samen met de motivatie van de zij-instromer vormt dit de basis voor een succesvolle samenwerking. Belangrijk om te weten: we staan voor 100% achter elke zij-instromer die wij aanbevelen.

Stap 2: Financiering en opleiding Onze zij-instroomtrajecten worden per opdrachtgever ingevuld naar de gewenste functieprofielen, het niveau van de zij-instromer en de overige benodigdheden. Wij stemmen alles af en kunnen van PBM’s tot bedrijfswagen verzorgen. Dit alles zit in een vooraf bepaald tarief inbegrepen. Goed om te weten: ‰ In de eerste maand (proeftijd) wordt een korting van 100% gegeven op het uurtarief. ‰ In de tweede maand wordt een korting van 25% gegeven op het uurtarief. De eerste maand is een kosteloze proefperiode. De medewerker behaalt de eerste certificaten en draait mee op de werkvloer. Op deze manier ontdekken we of de match écht goed is. Is het vertrouwen naar elkaar uitgesproken? Dan volgt een detacheringsperiode van 18 maanden waarin alleen de daadwerkelijk gewerkte uren gefactureerd worden. De medewerker krijgt uiteraard van ons ziekte-, verlof- en studiedagen doorbetaald. Ook blijven wij in deze periode persoonlijk betrokken. We begeleiden en monitoren actief op de voortgang met evaluatiegesprekken en voortgangsrapportages.

Stap 3: Borging en begeleiding Het opleiden, begeleiden en inwerken vraagt in de eerste periode tijd en energie van beide kanten. Dat begrijpen wij, daarom ontzien wij opdrachtgevers zoveel mogelijk in de extra werkdruk.Onze projectmanager komt regelmatig op de werkvloer om de voortgang te bespreken. En ook verzorgen wij grotendeels de administratieve werkzaamheden. Het enige wat wij vragen is draagvlak op de werkvloer en ervaren collega’s die het vak met enthousiasme uitleggen aan onze enthousiaste zij-instromers

Onze meerwaarde voor succes bij zij-instroom

=>  De zij-instromer start op basis van een geschiktheidsonderzoek.

=>  Het opleidingstraject is afgestemd met vakgerichte cursussen passend bij de opleidingsbehoeften.

=> Voldoende opgeleide vakmensen binnen de eigen organisatie om de zij-instromers te begeleiden.

=> Wij ontzorgen teamleiders in de persoonlijke begeleiding van zij-instromers en administratieve werkzaamheden. ‰ Kwaliteitsborging- en ontwikkeling met ervaren projectmanagers.

=> Draagvlak binnen het team voor een fijne werksfeer.

=> Wij staan voor 100% achter elke zij-instromer die wij aanbevelen

 

LEES VERDER

Lees verder

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van relevante technische vacatures?

Uw e-mail adres wordt slechts gebruikt om de wekelijkse vacaturemailing te versturen. U kunt zich eenvoudig weer uitschrijven.

Contactgegevens

Bezoek- en postadres

Landdrostdreef 124, 10e etage
1314 SK Almere
T: 036 - 523 65 11
E: abc@abc-professionals.nl

KvK: 32.14.12.75 Lelystad
Loonbelastingnr.: 8200.05.289.L01
BTW nr.: NL 8200.05.289.B01
Aansluit-nr. UWV: 026-163.236.27.01.01
Bank: NL49 INGB 0009 3183 16
Op de hoogte blijven? Aanmelden
Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?