Wesley is technicus EMR

Wesley is technicus EMR

NUON is een organisatie die elektriciteit, gas, koude en warmte produceert en levert.
Dit op een zo betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam mogelijke wijze. Wesley werkt via ABC Professionals sinds januari 2017 bij Vattenfall.

Wesley geeft mij een rondleiding door het grote gebouw van Vattenfall. Met de noodzakelijke bescherming op zoals o.a. een veiligheidsbril, helm, schoenen en oor bescherming laat Wesley mij o.a. de generatoren, het ketelhuis en de transportband van de kolen zien. Vervolgens stappen we in een (natuurlijk elektrische) auto van Nuon waar ik de opslagplaats van de kolen te zien krijg.

Wesley legt uit dat een technicus Elektro-, Meet- en Regelsystemen onder andere voor een deel periodiek onderhoud doet aan de centrale. Wesley omschrijft het meet- en regel gedeelte als de zintuigen van het bewegende proces, dus de ogen, neus en oren. Met het proces wordt het opwekken van energie bedoeld.

Er zijn verschillende soorten metingen en werkzaamheden, zoals de flowmeting, kwaliteitsmeting en het afstellen van kleppen, of het kalibreren van een delta/p meting (drukverschilmeting) in de pulsteller. Deze hebben als doel het proces zo efficiënt en schoon mogelijk te laten verlopen.

Over de vraag wat zijn werk nu zo interessant maakt, hoeft Wesley geen seconde na te denken. Wesley antwoordt dat zijn werk afwisselend, uitdagend en verantwoordelijk is.

Wesley geeft aan dat ook reguliere werkzaamheden zoals (simpel) periodiek onderhoud cruciaal zijn vanwege de noodzaak om de centrale draaiende te kunnen houden.
Ook draait hij zijn hand er niet voor om, om oplossingen te bedenken voor complexe storingen. De voldoening die het geeft als hij dergelijke storingen kan verhelpen is groot. Kortom, een zeer uitdagende en verantwoordelijke functie die door Wesley met veel plezier en vakmanschap uitgevoerd wordt.

Een mooi inzicht in de functie van technicus EMR en een mooi inzicht in de complexe wereld achter het aanzetten van bijvoorbeeld een lamp.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van relevante technische vacatures?

Uw e-mail adres wordt slechts gebruikt om de wekelijkse vacaturemailing te versturen. U kunt zich eenvoudig weer uitschrijven.
Op de hoogte blijven? Aanmelden
Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?