Sabine is facilitair coördinator bij Vattenfall

Sabine is facilitair coördinator bij Vattenfall

Regelmatig zetten we de schijnwerpers op een medewerker die graag met passie vertelt over haar of zijn werk in de techniek.

Deze keer maakt u kennis met Sabine. Sabine werkt sinds augustus 2021 via ABC Professionals bij Vattenfall.

Het interview start met de vraag wat de (voor)opleidingen van Sabine zijn. Sabine vertelt dat ze na de middelbare school, bij het Horizon college in Heerhugowaard, gestart is met de opleiding facilitair leidinggevende. Omdat ze zichzelf nog te jong vond om met 1 diploma het werkende leven in te stappen besloot ze om daarna nog de opleiding directiesecretaresse via Schroevers te volgen.

Op de vraag waarom Sabine tot deze opleiding is gekomen antwoord ze dat ze eigenlijk heel lang niet wist wat ze wilde worden. Wat Sabine wel wist is dat ze het leuk vindt om met mensen te werken en zaken te regelen. Omdat facilitair een heel breed begrip is heeft ze besloten om de opleiding facilitair leidinggevende te volgen.

Wegens omstandigheden is Sabine langer bezig geweest met de opleiding directiesecretaresse. Ze hoefde maar één keer in de zoveel tijd naar school waardoor ze genoeg ruimte had om een fulltimebaan te zoeken. Daarbij was het solliciteren op een secretaressefunctie een logische keuze. In totaal heeft Sabine twee functies vervuld als secretaresse om erachter te komen dat bijna de hele dag achter de computer zitten toch niet helemaal haar ding was. Sabine merkte dat ze veel energie haalde uit het contact met mensen en iets voor hen kon betekenen. Sabine kwam in aanraking met techniek omdat ze via een voormalig stagebegeleider bij een organisatie terecht kwam waar ze klanten werk uit handen nam op het gebied van bouwkundig en technisch beheer van hun kantoorpanden.

Sabine leerde tijdens dit dienstverband verschillende dingen over koelinstallaties, warmte-koudeopslag (WKO), terreinen en de bouwkundige staat van bedrijfspanden. Vanwege te lange reisafstanden heeft besloot Sabine om na 2 jaar deze organisatie te verlaten. Vervolgens ben ik terecht gekomen bij een transportbedrijf waar ik de functie van officemanager vervulde. In deze functie had ik een combinatie van zowel facilitaire als secretariële werkzaamheden, juist door de goede balans qua werkzaamheden en de afwisseling van achter de computer werken tot bezig zijn op de werkvloer sprak mij heel erg aan. Ik heb hier met plezier één jaar gewerkt, helaas mede door corona kon mijn contract niet verlengd worden en was ik genoodzaakt om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Vervolgens werd ze benaderd door Anton van der Bij van ABC Professionals of ze interesse had in een facilitaire functie bij een energiemaatschappij. Sabine geeft eerlijk toe dat ze in de eerste instantie niet erg enthousiast reageerde. In haar ogen was ABC Professionals het zoveelste projectbureau die een perfecte baan aanbood. Dat riedeltje had ze al vaker gehoord. Alleen was het deze keer echt de perfecte baan voor Sabine. Want na een goed gesprek waarbij ze meer informatie kreeg over de functie en inhoud van het werk begon het toch te kriebelen. Ook kreeg ze daardoor direct een goed gevoel bij ABC Professionals als organisatie waardoor Sabine dacht: “deze kans moet ik pakken”!

En toen ging het snel. Binnen een paar dagen had ze al een sollicitatiegesprek en tijdens dat gesprek voelde Sabine zich direct thuis. Haar potentiële directe collega was ook aanwezig bij het gesprek en er was direct een wederzijdse klik. Het gesprek ging zelfs zo goed dat ze al aan het einde van het gesprek te horen kreeg dat ze was aangenomen. Zo’n positieve indruk had ze gemaakt.

Sabine werkt erg graag bij Vattenfall omdat het een fijne organisatie is met een hoop enthousiaste collega’s die het beste in elkaar naar boven halen. En wat Sabine ook erg fijn vindt is dat ze gelijk het vertrouwen kreeg om haar werkzaamheden zelfstandig uit te voeren. Onnodig om toe te voegen dat Sabine erg gelukkig is bij Vattenfall.

Sabine zegt dat de functie die ze uitoefent alles heeft wat ze het liefst doet. En als extra kers op de taart kan ze haar kennis op technisch gebied flink uitbreiden. De voordelen van de functie van facilitair coördinator is dat je je bij de voorbereidingswerkzaamheden alles zelf kan en mag indelen. En natuurlijk zijn er deadlines zoals b.v. bij het inleveren van de taakstellende begroting of het opbouwen van een ketenpark. Maar je krijgt dergelijke deadlines ruim van tevoren waardoor je je werkzaamheden heel goed kan inplannen. Sabine begint altijd tijdig aan deadlines. Dit geeft haar rust en als er een spoedklus tussendoor komt heb je daarom de tijd om die direct op te pakken.

En wat zijn de aandachtspunten binnen je werk als facilitair coördinator? Sabine zegt dat je met veel verschillende soorten mensen met bijbehorende functies te maken hebt. En dat verreist iedere keer een aanpassing in de manier van communiceren. Tijdens een revisie (het stelselmatig nazien en herstellen van gebreken van machines en werktuigen) kan er heel veel op je afkomen qua vragen, uitdagingen en problemen. Het is daarom ook van belang om goed het overzicht of helikopterview te behouden zodat je op tijd kunt inspelen op situaties.

Sabine werkt in een, nog steeds, voornamelijk mannenwereld. Hoe is het om als vrouw tussen voornamelijk mannen te werken? Daar heeft Sabine maar 1 woord voor, FANTASTISCH en dan ook echt met hoofdletters. Sabine merkt dat de meeste mannelijke collega’s het alleen maar heel tof vinden om een vrouw in een technische omgeving te zien. Ze zijn vooral nieuwsgierig hoe Sabine in de technische sector terecht is gekomen. Wel geeft Sabine eerlijk toe dat ze in het begin soms wel dat sommige mannen het lastig vonden om te gaan met een jongedame in een coördinerende/leidinggevende functie. Sabine denkt zelf dat dat komt omdat je helaas nog niet veel vrouwen in de technische wereld ziet. Maar Sabine speelt dan hier snel op in door te laten blijken dat ze respect heeft voor wie ze zijn en dat iedereen belangrijk is in zijn functie.

Omdat Sabine zelf een jonge vrouw in de techniek is kan zij een prima antwoord geven op mijn volgende vraag. Waarom zouden jongeren voor de techniek moeten kiezen? Sabine zegt dat jongeren voor de techniek moeten kiezen omdat de techniek heel veel veelzijdige beroepen kent. Sabine haar functie is heel veelzijdig met genoeg doorgroeimogelijkheden naar andere functies/afdelingen. Daarnaast ben je nooit uitgeleerd in de techniek omdat de technische wereld constant in beweging c.q. ontwikkeling is.

Als laatste vraag ik aan Sabine of ze nog iets leuks heeft te vertellen over ABC Professionals. Sabine zegt dat ABC Professionals een hele leuke organisatie is met een positieve groep medewerkers die altijd bereid zijn je te helpen met wat voor vraag dan ook. Sabine voelt zich bij ons heel erg thuis en is daarom ook erg trots dat ze via ABC Professionals haar werkzaamheden bij Vattenfall mag vervullen.

Dank je wel Sabine voor al je tijd om dit geweldige interview te geven. Het geeft een geweldig kijkje in de wereld van techniek waar jij als jonge vrouw werkzaam in bent.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van relevante technische vacatures?

Uw e-mail adres wordt slechts gebruikt om de wekelijkse vacaturemailing te versturen. U kunt zich eenvoudig weer uitschrijven.
Op de hoogte blijven? Aanmelden
Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?