Peter-paul Beckman

Peter-paul Beckman

Dames en Heren,

Dit is Peter Beckman, een man met meer dan drie decennia aan technische ervaring. Peter heeft een reis in de techniek doorgemaakt die net zo gevarieerd is als de systemen waar hij aan heeft gewerkt. Zijn carrière begon als maritiem officier, waar hij zowel de nautische als technische aspecten van het schip onder de knie kreeg

 

Na zijn opleiding vond Peter zijn eerste technische uitdaging bij Sara-lee te Joure, waar hij het onderhoud aan het energiebedrijf van Douwe Egberts verzorgde. Zijn pad leidde hem vervolgens naar de Essent Claus Centrale Maasbracht en het VU Ziekenhuis, waar hij steeds hogere functies verwierf.

 

In 2010 werd Peter uitgedaagd met een rol als Projectmanager bij A.hak, waar hij verantwoordelijk was voor het aanleggen van stadswarmte en schakelstations. Maar zoals het leven vaak gaat, nam het lot in 2012 een wending en werd zijn functie boventallig verklaard door teruglopend werk bij A.hak.

 

Een onverwachte wending bracht Peter in de culinaire wereld, waar hij zijn vriend in een restaurant bijstond. Een paar jaar later begon hij echter de techniek te missen, waardoor hij in 2019 terugkeerde naar zijn roots als technicus en service technicus.

 

Het pad leidde hem naar ABC Professionals, waar de positieve sfeer en het enthousiasme van het team hem aanspraken. Zijn huidige rol is het beheren van de Biomassacentrale, hoewel anders dan zijn eerdere ervaringen, biedt Peter nog steeds de uitdaging en complexiteit waar hij naar op zoek is.

De biomassacentrale is de kleinste van europa en voorziet ongeveer 20.000 huishoudens in lelystad van stroom. 

Buiten de techniek heeft Peter een passie voor modelbaanbouw, darten op vrijdagavonden met vrienden uit de techniek, en af en toe zeilen. Zijn toekomstplannen omvatten het behalen van verdere certificaten en het uitbreiden van zijn kennis, met als uiteindelijk doel zelfstandigheid in zijn rol als technicus in de Biomassacentrale.

 

Dit was het verhaal van Peter Beckman, een man vol met passie voor de techniek en die in het weekend het leuk vind om af en toe een borreltje te doen. Meer interviews lezen? Check dan iedere vrijdag even onze site, vrijdag is nu onze interviewmiddag waarop we elke vrijdagmiddag een nieuw interview online zetten!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van relevante technische vacatures?

Uw e-mail adres wordt slechts gebruikt om de wekelijkse vacaturemailing te versturen. U kunt zich eenvoudig weer uitschrijven.
Op de hoogte blijven? Aanmelden
Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?