Marcel is Sitemanager bij SolarEdge

Marcel is Sitemanager bij SolarEdge

Sinds februari 2019 is Marcel als ABC Professional gedetacheerd bij SolarEdge als Sitemanager.  Wat de functie van Sitemanager inhoudt kunt u hieronder lezen.

Marcel is 53 jaar. Zijn vooropleiding is LTS maar dat is al enige tijd geleden. Marcel is nog wel enthousiast begonnen aan een vervolgopleiding elektrotechniek maar het grote geld lonkte. Marcel is daarom gestopt met de opleiding om in loondienst te gaan als loodgieter. Vele vakgerichte opleidingen en een aantal werkgevers verder is Marcel uiteindelijk zijn eigen bedrijf, MdV-interim gestart.  

Hoe is Marcel als ABC Professional in contact gekomen met SolarEdge? SolarEdge was al een opdrachtgever van het bedrijf van Marcel. Marcel was bezig met een grote opdracht in Hengelo maar dat project eindigde. Marcel werd via een voormalig collega gewezen op een oproep van Kirsten Jonkers (projectmanager bij ABC professionals) op LinkedIn. Zij was op zoek naar een interim sitemanager. Marcel zocht contact met Kirsten Jonkers die ervoor zorgde dat Marcel als ABC Professional aan de slag ging bij SolarEdge.

Wat houdt de functie van sitemanager eigenlijk in? Marcel vertelt dat een sitemanager een combinatie is van uitvoerder en Projectleider. Wat de functie zo interessant maakt is dat je veel buiten bent, veel op de werkvloer bent en dat je de meest uiteenlopende vragen van monteurs managet. Ook ben je contactpersoon tussen de diverse stakeholders die met de uitvoering van het project te maken hebben.

Verder maakt een sitemanager afspraken met de planning met als doel dat de werkzaamheden op een veilige en verantwoorde manier uitgevoerd worden. Als sitemanager heb je ook als taak om medewerkers te begeleiden hoe werkzaamheden bijvoorbeeld veiliger of kwalitatief kunnen worden uitgevoerd. Heel erg afwisselend dus. Ook is het werk afwisselend omdat ieder project anders is.

SolarEdge is inmiddels een interessante en gewaardeerde opdrachtgever van ABC Professionals,  maar wat maakt SolarEdge volgens Marcel een interessante opdrachtgever? Marcel zegt dat SolarEdge een Israëlisch bedrijf is en qua techniek erg vooruitstrevend. SolarEdge is bijvoorbeeld al in een ver stadium in de ontwikkeling van het opslaan van zonne-energie. SolarEdge draagt bij aan de energie transitie op een maatschappelijk verantwoorde manier. Iets waar Marcel erg achter staat.

Ik vraag aan Marcel of hij nog een aanvulling heeft om het mooie vak van sitemanager te promoten. Daar weet Marcel onmiddellijk op te antwoorden. Omdat de energiebranche een branche is die snel verandert, is het van groot belang dat je jezelf blijft ontwikkelen en daarom altijd aan het leren bent.

Al met al een mooi inzicht in de functie van sitemanager waarbij duidelijk is geworden hoe veelzijdig en interessant deze functie is. Dank je wel Marcel voor het beschikbaar stellen van de tijd.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van relevante technische vacatures?

Uw e-mail adres wordt slechts gebruikt om de wekelijkse vacaturemailing te versturen. U kunt zich eenvoudig weer uitschrijven.
Op de hoogte blijven? Aanmelden
Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?