Kevin is toezichthouder bij Vattenfall

Kevin is toezichthouder bij Vattenfall

Eens in de zoveel tijd zetten we de schijnwerpers op een medewerker die een interessante functie uitoefent bij één van onze opdrachtgevers. Deze keer laten we graag Kevin aan het woord.

Het interview wordt gestart met de vraag wat de (voor)opleidingen van Kevin zijn. Kevin vertelt dat hij zijn mavodiploma gehaald heeft bij het Teylingen College Duinzigt in Oegstgeest. Daarna heeft Kevin, via het ROC, de opleiding middelbare technische school (mts) werktuigbouwkunde niveau 4 gedaan. Kevin heeft nog een poging gedaan om verder te leren aan de hogere technische school (hts) maar kwam er al snel achter dat hij liever wilde gaan werken. Eenmaal aan het werk heeft Kevin nog een avondopleiding gedaan namelijk AOG (aankomend ontwerptechnicus) APG (aankomend projecttechnicus gebouwinstallaties). Op mijn vraag wat dat precies voor opleiding is antwoordt Kevin dat het gaat om gebouwinstallaties werktuigbouwkundig. Dan moet je denken aan luchtbehandeling, verwarming, koeling en dergelijke.

Hoe Kevin tot een beroep in de techniek is gekomen is niet helemaal een verrassing want zijn vader was verwarmingsmonteur en is nu onderhoudsmonteur. Kevin wist wel dat hij in de techniek aan het werk wilde maar wist nog niet precies in wat voor functie en dan is werktuigbouwkunde erg breed.

Toen Kevin besloot te gaan werken heeft hij zijn cv op Monsterboard gezet waardoor Kevin binnen een week aan de slag kon als calculator bij Royal Imtech N.V. Binnen deze functie deed Kevin werkzaamheden in de installatietechniek. Na een half jaar liep Kevin zijn contract af en is hij gaan werken als werkvoorbereider bij GTI-installatietechniek. Kevin zijn schoonvader werkte in die tijd bij Marconi Oranje BV als gasfitter buitendienst en daar zochten ze nog personeel. Kevin heeft gesolliciteerd en ging daar aan de slag als werkvoorbereider/magazijnmedewerker. Nadat Kevin had aangegeven dat hij wilde doorgroeien heeft hij op kosten van Marconi de opleiding uitvoerder gas breed gedaan en is hij uitvoerder in de stadsverwarming geworden.

Nadat Kevin dit werk voor een poos met veel plezier gedaan had veranderde er het een en ander binnen de organisatie en voelde Kevin zich niet meer prettig binnen de organisatie. Het was tijd om voor zichzelf te beginnen. Kevin heeft zich vervolgens verhuurd als uitvoerder stadsverwarming aan Forza Infra B.V. Vanuit Forza Infra werd Kevin ingezet bij diverse bedrijven zoals Nijkamp, Jos van der Lubbe en MVOI. Dit heeft Kevin drie jaar gedaan om nu aan de opdrachtgeverskant te zitten bij Vattenfall als toezichthouder.

Op de vraag waarom Kevin ZZP-er is geworden hoeft hij niet lang na te denken. Kevin wil zich tegen zichzelf beschermen als het gaat om werkdruk. Kevin weet van zichzelf dat hij moeilijk zijn grenzen kan aangeven als de werkdruk te hoog wordt. Nu Kevin eigen baas is lukt dat veel beter om nee te zeggen tegen een opdracht. Die vrijheid is voor Kevin erg belangrijk.

Kevin werkt zoals gezegd op dit moment bij Vattenfall. Hoe is Kevin daar terecht gekomen? Kevin vertelt dat hij via LinkedIn een vacature tegenkwam waar hij normaal gesproken nooit op reageerde. Maar dit was een vacature voor toezichthouder. Kevin was hierin geïnteresseerd omdat hij ook eens een keer aan de opdrachtgeverskant wilde werken om te ervaren of dit ook zou bevallen. Kevin geeft aan dat Vattenfall een mooi bedrijf vindt en dat hij met veel plezier al diverse opdrachten voor Vattenfall heeft uitgevoerd. Ook had hij al een behoorlijk netwerk binnen Vattenfall waardoor de overstap naar Vattenfall goed voelde.

Maar wat is er zo interessant aan de functie van toezichthouder? Kevin heeft al vertelt dat het interessant is om aan de opdrachtgeverskant te werken. Kevin is werkzaam in dezelfde branche als Vattenfall waardoor hij bekend is met de werkzaamheden. Maar omdat de werkzaamheden bij Vattenfall toch net iets anders zijn is het voor Kevin toch weer iets nieuws. Verder ben je binnen deze functie redelijk zelfstandig en je hebt uiteenlopende werkzaamheden met diverse collega’s. Gewoon heel afwisselend. En natuurlijk kan het hectisch zijn als door omstandigheden processen niet helemaal soepel verlopen. Maar dat is niet heel erg spannend.

Het is volkomen duidelijk dat Kevin met ontzettend veel plezier in de techniek werkt. Daarom vraag ik Kevin ook waarom jongeren voor de techniek moeten kiezen. Kevin geeft aan dat er zoveel werk in de techniek is in de meest uiteenlopende functies. Dat techniek altijd aan het ontwikkelen is en dat het supertof is om daarin mee te groeien.

Zoals al eerder geschreven is Kevin bij ABC Professionals terecht gekomen via LinkedIn. Ik wil natuurlijk als laatste nog graag weten waarom Kevin, die overal aan de slag kan, juist voor ABC Professionals heeft gekozen? Kevin zegt dat hij als ZZP-er behandelt wordt alsof hij in dienst is bij ABC Professionals. Dit is bij veel bedrijven anders maar Kevin vindt dit heel erg leuk. Als ZZP-er krijgt hij dezelfde presentjes als de rest van de werknemers. De keren dat Kevin bij ABC Professionals was vond hij ABC Professionals een leuk gezellig bedrijf waarbij het direct welkom voelde.

Met een trots gevoel sluit ik het interview af. Wat ontzettend fijn om zo’n topper als Kevin te mogen interviewen en dat hij een kijkje heeft gegeven in zijn (werkendt) leven. Dank je wel Kevin voor je tijd en wij zijn blij met jou als werknemer!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van relevante technische vacatures?

Uw e-mail adres wordt slechts gebruikt om de wekelijkse vacaturemailing te versturen. U kunt zich eenvoudig weer uitschrijven.
Op de hoogte blijven? Aanmelden
Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?