Jos Hermsen is werkvoorbereider / calculator bij Eneco

Jos Hermsen is werkvoorbereider / calculator bij Eneco

Iedere maand zetten we de schijnwerpers op een medewerker die een interessante functie uitoefent.

Deze maand is dat Jos Hermsen die als werkvoorbereider/calculator werkt bij de Nederlandse energieonderneming Eneco.  Eneco is één van de grotere opdrachtgevers van ABC Professionals. Sinds 2016 is Jos in dienst bij ABC Professionals waarbij Jos gedetacheerd is bij Eneco in Utrecht als werkvoorbereider/calculator. Voldoende redenen om af te zakken naar Utrecht en Jos het hemd van het lijf te vragen over zijn functie én natuurlijk over Eneco.

Jos heeft eerder 35 jaar voor een ander bedrijf gewerkt in diverse functies waarbij de laatste 10 jaar als werkvoorbereider. Daarna werd Jos boventallig. Na twee jaar werd Jos benaderd door Anton v/d Bij, directeur van ABC Professionals, met de vraag of hij belangstelling had voor een functie als werkvoorbereider bij Eneco. Werkvoorbereiders zijn er in alle soorten en maten en ook het takenpakket van een werkvoorbereider is niet bij ieder bedrijf hetzelfde. Normaal gesproken stuurt een werkvoorbereider de collega’s van het onderhoud aan zodat zij met een werkorder op pad kunnen. Voor Jos is de functie van werkvoorbereider anders ingericht.

Op de vraag wat Jos zijn taken zijn als werkvoorbereider antwoordt Jos dat deze heel divers zijn. Jos (her)schrijft en optimaliseert onderhoudsplannen. Deze onderhoudsplannen zijn van groot belang omdat ze werkorders te genereren.

Verder is Jos verantwoordelijk voor de budgettering van alle onderhoudsorders en heeft Jos op diverse gebieden een ondersteunende en adviserende rol. Technisch inzicht is bij deze functie daarom erg belangrijk. Op de vraag waarom de functie van werkvoorbereider bij Eneco juist daar zo interessant is zegt Jos dat je veel meer verantwoordelijkheid hebt dan normaal gesproken. Kortom, een zeer uitdagende en verantwoordelijke functie
die door Jos met veel plezier en vakmanschap uitgevoerd wordt.

 Ik kan het niet laten om een gewetensvraag aan Jos te stellen. Jos werkt nu nog steeds via ABC Professionals bij Eneco. Wil hij niet liever rechtstreeks bij Eneco werken? Jos geeft aan dat hij erg loyaal is aan ABC Professionals omdat hem destijds deze mooie kans is geboden om bij Eneco aan het werk te kunnen. Ook heeft Anton v/d Bij hem vorig jaar bij vervelende privéomstandigheden erg gesteund. Verder spreekt de begeleiding vanuit ABC Professionals Jos erg aan. Aan de andere kant ervaart hij Eneco ook als een goede werkgever dus eigenlijk zit Jos in de luxe positie dat het hem weinig uitmaakt.

Jos geeft aan dat Eneco flink aan de weg timmert door alternatieve warmteopwekking te realiseren. Dit gebeurt in de nieuwe biomassacentrale die dit jaar operationeel is geworden. In die biomassacentrale  wordt stroom opgewekt uit houtsnippers. De  tweede biomassacentrale  is in aanbouw. Eneco is dus erg op zoek naar milieuvriendelijke energiebronnen en investeert daar ook veel in.

Al met al een mooi inzicht in de functie van werkvoorbereider waarbij duidelijk is geworden dat het werk van een werkvoorbereider binnen Eneco uitdagend en gevarieerd is. Dank je wel Jos en bedankt Eneco voor het beschikbaar stellen van de tijd.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van relevante technische vacatures?

Uw e-mail adres wordt slechts gebruikt om de wekelijkse vacaturemailing te versturen. U kunt zich eenvoudig weer uitschrijven.
Op de hoogte blijven? Aanmelden
Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?