Jan is senior projectmanager bij Eneco warmteproductie

Jan is senior projectmanager bij Eneco warmteproductie

Jan vertelt graag over hoe zijn carrière is verlopen en welke opleidingen hij heeft afgerond.

Nadat Jan de Hogere Technische School  in Rotterdam had afgerond is hij als tekenaar/constructeur aan het werk gegaan bij een ingenieursbureau om vervolgens door te groeien naar groepsleider.
Jan heeft ongeveer 6 jaar bij het ingenieursbureau gewerkt en heeft  in die periode van alles mee helpen bouwen. Grote projecten destijds waren o.a. het construeren van een tanken park voor Shell en de vergunning van de bierbrouwerij in Zoeterwoude van Heineken.
Ondertussen had Jan met zijn chef van het ingenieursbureau afgesproken dat hij 1 dag per week werktuigbouw/energievoorziening zou gaan studeren aan de TU Delft.
Heineken ging hiermee niet akkoord en Jan heeft  ontslag genomen en is op zijn 26ste weer gaan studeren aan de TU-Delft.
 

Nadat Jan 4 jaar later was afgestudeerd  is hij gaan werken bij de Koninklijke Hoogovens op de milieuafdeling waar hij 2 jaar gewerkt heeft.
Daarna is hij bij het GEB-Amsterdam gaan werken en vervolgens hoofd productie en daarna unitmanager geworden.  Ondertussen fuseerde het GEB-Amsterdam met de PEN en REMU en werd UNA. UNA werd vervolgens overgenomen door Reliant Energy uit de USA die ook weer werd overgenomen door NUON. Uiteindelijk werd NUON  ook weer overgenomen door Vattenfall uit Zweden
Tegelijkertijd studeerde Jan bedrijfseconomie aan de Erasmus universiteit en de universiteit van Amsterdam.

Jan heeft gewerkt totdat hij op zijn 65e met pensioen ging. Daarna heeft Jan als ZZP’er  gewerkt voor NUON en daarna Eneco.
 

Wat is Jan zijn takenpakket nu bij Eneco? Jan zijn specialiteit is dat hij heel wat weet van procestechniek. Omdat Eneco warmte en energie opwekt en een nieuwe biomassa centrale aan het bouwen is zorgt Jan er samen met een projectteam voor dat voldaan wordt aan de vergunningen om dit te mogen doen. Eneco moet rapporteren aan allerlei overheidsinstellingen en er voor zorgen dat aan de wettelijke regels en voorschriften wordt voldaan.
Om deze rapportages mogelijk te maken moeten computerprogramma’s worden ontwikkeld.
Jan zorgt daar samen met een projectteam van IT-specialisten voor.
 

Bij Jan is het duidelijk dat zijn werk niet alleen maar werk is maar ook een hobby, hij blijft dit ook doen zolang hij zich goed voelt. Jan werkt gemiddeld circa 24 uur verspreidt over 4 dagen.
Jan geeft aan dat het ook mooi is dat hij niet gebonden is aan een werkplek, hij kan zijn werk ook ten dele vanaf huis doen.

Een mooi inzicht in de functie van senior projectmanager bij Eneco waarbij duidelijk is geworden hoe veelzijdig en interessant deze functie is. Dank je wel Jan voor het beschikbaar stellen van je tijd.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van relevante technische vacatures?

Uw e-mail adres wordt slechts gebruikt om de wekelijkse vacaturemailing te versturen. U kunt zich eenvoudig weer uitschrijven.
Op de hoogte blijven? Aanmelden
Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?