Henk is toezichthouder bij Vattenfall

Henk is toezichthouder bij Vattenfall

Om de zoveel tijd zetten we de schijnwerpers op een gewaardeerde medewerker die een interessante functie uitoefent. Deze keer laten we Henk aan het woord.

Henk zijn vooropleidingen zijn lts-metaal, leerlingstelsel centrale verwarming. Nadat Henk de opleiding distributie gas had afgerond is hij de vervolgopleiding GAWALO (Gas,Water en Loodgieter) gaan doen. Naast deze opleidingen heeft Henk diverse cursussen en trainingen gevolgd op het gebied van stadswarmte.

Henk komt uit een rasechte slagersfamilie. Zijn opa was slager, twee ooms van Henk waren slager en zijn vader was keurmeester vee en vlees. Hoewel het vanzelfsprekend zou zijn dat Henk ook “iets” met vlees zou gaan doen heeft hij toch gekozen voor een loopbaan in de techniek. Henk legt uit dat hij zeker een liefhebber is van een lekker stukje vlees maar om daar nu zijn beroep van te maken zag hij niet zitten. De technische school was een optie omdat Henk belangstelling had voor techniek.

In augustus 1965 is Henk begonnen bij zijn eerste werkgever als leerling-monteur centrale verwarming. Na wat omzwervingen via verschillende werkgevers is Henk 1 januari 1977 gestart bij het gemeentelijk energiebedrijf (GEB) Hilversum.

Na meerdere fusies is Henk uiteindelijk in 1999 terecht gekomen bij destijds Nuon Stadswarmte, het huidige Vattenfall.

Henk vertelt enthousiast dat hij een fijne tijd hij bij Vattenfall heeft gehad. De werksfeer met de collega’s vond hij geweldig en hij vond Vattenfall een hele goede werkgever.

Henk ging in 2014 officieel met pensioen maar hij wilde graag (bij Vattenfall) blijven werken. En Vattenfall was er ook nog lang niet aan toe om afscheid te nemen van de expertise van Henk. Op verzoek van zijn toenmalige teamleider Tom v/d Kolck is Henk daarom terecht gekomen bij ABC Professionals. Henk is vervolgens gestart als toezichthouder van de reconstructie A6, A1 en A9. Die werkzaamheden werden gedaan vlakbij de hoofdtransportleidingen van de, destijds, Nuoncentrale naar de bufferstations.

Henk geeft aan dat hij het werk als toezichthouder nog steeds heel afwisselend vindt. Meerdere collega’s van Vattenfall doen regelmatig een beroep op Henk als er zaken moeten worden uitgezocht of worden geregeld. Henk krijgt veel waardering voor zijn inzet. Op de vraag wat de eventuele nadelen zijn van zijn werk als toezichthouder kan Henk geen enkel nadeel bedenken.

Er is nog steeds veel personeelstekort in de techniek. Daarom vragen we ook aan Henk waarom jongeren juist wel voor een opleiding of een baan in de techniek moeten kiezen. Henk vertelt vol vuur dat techniek heel breed en divers is en vol zit met uitdagingen. Veel en veel meer toen Henk de technische school verliet in 1966.

Heeft Henk ook nog iets leuks te vertellen over ABC Professionals? Dat kan en wil Henk zeker. Henk zegt dat het werken via ABC Professionals qua werksfeer net zo prettig is als bij Vattenfall en dat is wat Henk betreft een groot compliment.

Henk vindt het jammer dat het contact met iedereen nu wat moeilijker is. Hij kijkt er naar uit dat alles weer normaal is.

Met een tevreden gevoel sluit ik het interview af. Wat ontzettend fijn om zo’n ervaren en tevreden medewerker als Henk over zijn werk te laten vertellen. Dank je wel Henk voor je tijd, wij zijn blij met jou als werknemer!

 

 


 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van relevante technische vacatures?

Uw e-mail adres wordt slechts gebruikt om de wekelijkse vacaturemailing te versturen. U kunt zich eenvoudig weer uitschrijven.
Op de hoogte blijven? Aanmelden
Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?