George - Onderhoud en storingsmonteur

George - Onderhoud en storingsmonteur

Ik ben George, onderhouds- en storingsmonteur voor de stadswarmtevoorziening van een grote energiemaatschappij. Ik heb een hele leuke, vrije en afwisselende baan. Ik heb mijn eigen busje en kom bij mensen aan huis maar ook bij grootverbruikers denk hierbij aan kantoorpanden en ziekenhuizen.

De ene keer kom ik voor onderhoud en de andere keer moet ik een storing verhelpen. Negen van de tien keer begint je werkdag gewoon op kantoor. Daar krijg ik van de 'Stoco's' (storingscoördinatoren) mijn opdrachtbonnen. De Stoco's ontvangen de meldingen van storingen en maken hiervoor een planning en geven deze aan de monteurs die vervolgens volgens planning op pad gaan. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je tussendoor naar een spoedklus moet.

Naast de 'gewone' werkweek draai ik ook storingsdiensten (tussen 16.30-08.00 uur). Je staat dan soort van op wacht en moet voor spoedgevallen vanuit huis naar de betreffende locatie. Wanneer je na twaalf uur 's nachts gewerkt hebt dan heb je recht op slaapuren, je mag natuurlijk maar 13 uur maximaal achter elkaar door werken.

Geen klus is hetzelfde. De ene keer kom je bij een particuliere klant en doe ik een verbruiksonderzoek. Bijvoorbeeld wanneer het verbruik in de zomer hoog blijft en blijkt dat de verwarmingen boven een heel klein stukje open staan waardoor je niet echt warmte voelt maar wel warme stromen door de verwarming lopen. Daarom is voorlichting ook onderdeel van mijn functie, ik leg de klant uit hoe stadswarmte werkt en heb informatiebrochures mee om mee te geven. Een andere keer sta ik een storing op te lossen voor een grootverbruiker en moet ik pompen / kleppen vervangen. Juist deze afwisseling en gevoel van vrijheid is wat ik zo prettig vind aan mijn beroep. Daarnaast werk ik graag met mijn handen en vind ik het contact met mensen erg leuk. Ik krijg eigenlijk altijd wel een bakje koffie aangeboden en vind het fijn om de mensen te helpen.

Voor deze functie heb ik de opleiding installatietechniek afgerond. Daarnaast is het voor deze functie noodzakelijk om de cursussen VeWa (veiligheidsvoorschrift Warmte),VCA, VOP (NEN3140 Voldoende Onderricht Persoon) te behalen. Vanuit mijn functie zou ik door kunnen groeien naar opzichter / beheerder of als storingscoördinator.

Ik ben in contact gekomen met ABC door te solliciteren. Ik heb gebeld en mocht op gesprek komen en ben inmiddels in vaste dienst. Toen ik bij ABC in dienst kwam kreeg ik een leuk presentje, dat had ik nooit eerder gehad bij mijn eerdere werkgevers. Het is een heel betrokken werkgever waar persoonlijk contact hoog in het vaandel staat verder worden er een aantal keer per jaar bijeenkomsten georganiseerd waardoor je ook contact houdt met je collega's. Ook wanneer je in vaste dienst bent en een leuke baan hebt blijft ABC zich inzetten voor je verdere ontwikkeling, zo ben ik momenteel in gesprek met een jobcoach via ABC. Dus al met al ben ik erg tevreden, ABC Professionals is voor mij een goede werkgever!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van relevante technische vacatures?

Uw e-mail adres wordt slechts gebruikt om de wekelijkse vacaturemailing te versturen. U kunt zich eenvoudig weer uitschrijven.
Op de hoogte blijven? Aanmelden
Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?