Een duik in de werkdag van Glen

Een duik in de werkdag van Glen

Afgelopen dinsdag heb ik met Glen meegekeken, hoe een gemiddelde werkdag bij hem verloopt. Glen is ruim twee jaar bij ABC in dienst, als werkvoorbereider warmte en hij is verantwoordelijk voor diverse projecten, waarbij warmte aansluitingen worden gerealiseerd.

Als ik naast hem ga zitten, opent hij wat schermen en laat mij zien, waar hij op dat moment mee bezig is, er komen een heleboel kavel aansluitingen naar voren. Het is duidelijk dat je een goed overzicht moet hebben. Het begint allemaal met een aanvraag die binnenkomt, vervolgens vult Glen deze in en stuurt hem intern door voor een offerte.

Via het systeem Livelink stuurt hij alle informatie die nodig is, naar de desbetreffende bouwer. Dan volgen de tekeningen met aansluitingen, vervolgens doet hij de bestellingen voor de aannemer. Er volgen nog een heleboel andere handelingen, die hij erg goed en precies aan mij uitlegt. Tegen het einde van het project volgt er een gereed melding en deze wordt gecontroleerd door de verantwoordelijke opzichter, waarna Glen het meldt aan de aannemer en deze plaatst de meter. Tenslotte volgt de afrekenstaat via de opzichter, deze gaat door naar de projectmanager. Na goedkeuring, wordt deze door Glen betaalbaar gezet in SAP.

Tijdens de uitleg krijgt Glen een aantal belangrijke telefoontjes van de installateur en de aannemer. Glen blijft heel rustig en volgt alles op. Het was een mooie ochtend, die mij meer inzicht heeft gegeven van deze uitgebreide en afwisselende functie.

Wil je meer weten van deze functie of andere uitdagende functies van ABC?
Word dan ook een ABC'er en laat ons ook werkdag van jou ervaren.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van relevante technische vacatures?

Uw e-mail adres wordt slechts gebruikt om de wekelijkse vacaturemailing te versturen. U kunt zich eenvoudig weer uitschrijven.
Op de hoogte blijven? Aanmelden
Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?