Minister-president Rutte opent stoomturbine in Moerdijk

bron: Rijksoverheid, 28-09-2018

Minister-president Rutte opent woensdag 3 oktober 2018 een nieuwe stoomturbine in Moerdijk en brengt aansluitend een werkbezoek aan Brainport Eindhoven. In het hart van de creatieve sector van Brainport Eindhoven op Strijp-S en Strijp-T  krijgt de minister-president verschillende rondleidingen en spreekt hij met bestuurders, ondernemers en leerlingen over de (maak)industrie van de toekomst.

Woensdagochtend opent de minister-president de nieuwe stoomturbine van afvalverwerkingsbedrijf Attero in Moerdijk. Hij doet dit samen met de CEO van het bedrijf, Paul Ganzeboom. De turbine maakt onderdeel uit van Attero’s afvalenergiecentrale. Stoom die wordt geproduceerd met afvalverbranding wordt afgezet naar de omliggende industrie. De resterende stoom wordt door de nieuwe turbine en generator omgezet in groene elektriciteit. Na de openingshandeling volgt een rondleiding.

Het werkbezoek aan Brainport Eindhoven start begin van de middag met een bezoek aan Microlab. Hier wordt de minister-president ontvangen door John Jorritsma, burgemeester van Eindhoven en voorzitter van de Stichting Brainport.  Microlab biedt werkruimte aan diverse  ondernemers, variërend van ambachtelijke meubelmakers tot high-tech start ups, die door elkaar te ontmoeten en samen te werken nieuwe oplossingen en producten bedenken.

Aansluitend bezoekt minister-president Rutte SintLucas, een vmbo- en mbo-vakschool voor beroepen in de creatieve industrie. Leerlingen en studenten worden hier opgeleid tot vormgevers. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen.

Bij het Enversed VR Experience Center stapt de minister-president in de wereld van virtual reality. Enversed ontwerpt onder meer VR-toepassingen voor de Business to Business-markt. Tijdens het bezoek aan het Experience Center wordt een aantal van deze producten getoond.

Vervolgens staat een bezoek aan design- en innovatiebureau VanBerlo op het programma. VanBerlo bevordert innovatie bij andere bedrijven en adviseert zijn klanten bij deze innovatietrajecten.

De minister-president opent aansluitend de nieuwe fabriek van Additive Industries. Additive Industries is gespecialiseerd in het ontwikkelen van 3D metaalprintsystemen voor het printen van metalen onderdelen voor bijvoorbeeld lucht- en ruimtevaart, automotive en medische technologie.

Lees verder

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van relevante technische vacatures?

Uw e-mail adres wordt slechts gebruikt om de wekelijkse vacaturemailing te versturen. U kunt zich eenvoudig weer uitschrijven.

Contactgegevens

Bezoek- en postadres

Landdrostdreef 124, 10e etage
1314 SK Almere
T: 036 - 523 65 11
E: abc@abc-professionals.nl

KvK: 32.14.12.75 Lelystad
Loonbelastingnr.: 8200.05.289.L01
BTW nr.: NL 8200.05.289.B01
Aansluit-nr. UWV: 026-163.236.27.01.01
Bank: NL49 INGB 0009 3183 16
Op de hoogte blijven? Aanmelden
Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?