ABC Professionals heeft de gunning van Lödige industries ontvangen voor nieuw sorteersysteem KLM Cargo

Geplaatst: 27-06-2016

In 2017 zal KLM Cargo een nieuw sorteersysteem voor de afhandeling van express-zendingen en post in gebruik nemen op Schiphol. Dit systeem zal vanaf augustus 2016 worden gebouwd door de firma Lödige Industries en ABC Professionals en is vanaf medio 2017 operationeel. Na de voorbereidende fase hebben KLM en Lödige onlangs hiervoor een contract ondertekend. ABC Professionals heeft de gunning ontvangen van Lödige industries om hun technisch professionals in te zetten om het systeem te bouwen en te testen. Per 4 augustus 2016 zullen in eerste instantie de mechanische specialisten van ABC Professionals aan het werk gaan. Rond oktober 2016 zal het team versterkt worden door een aantal elektrotechnische specialisten. Samen met KLM Cargo, Lödige Industries en ABC professionals wordt er verwacht dat medio april 2017 het het project is afgerond.

Als gevolg van de aanleg van de nieuwe pier door Schiphol, zal één van de drie vrachtgebouwen van KLM Cargo gedeeltelijk moeten worden afgebroken. Hierdoor moet KLM Cargo slimmer met de beperkte ruimte omgaan. De firma Lödige biedt de oplossing door op een innovatieve wijze de bestaande KLM Cargo processen voor het afhandelen van post en express te integreren in een geautomatiseerde oplossing. De uitdaging hierbij was om dit in een ruimte onder te brengen welke 50% beslaat van het bestaande ruimtegebruik. Om dit te bereiken zijn Lödige Industries en Vanderlande Industries een exclusieve samenwerking aangegaan, zodat samen met het KLM Cargo team op een open en constructieve wijze kan worden samen gewerkt. Voor de personele bezetting van de bouw is Lödige Industries een samenwerking aangegaan met ABC Professionals. "Door op een actieve wijze inzichten en ideeën met de operationele afdelingen van KLM Cargo te delen is in een korte tijd een mooie oplossing bedacht. De samenwerking die wij voor dit project zijn aangegaan met ABC Professionals uit Almere geeft ons het vertrouwen dat de bouw in de gecalculeerde periode wordt uitgevoerd door hen. Als er één partij is die deze klus kan klaren dan is het wel ABC Professionals", aldus Arthur van Brink, Managing Director Lödige Benelux.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van relevante technische vacatures?

Uw e-mail adres wordt slechts gebruikt om de wekelijkse vacaturemailing te versturen. U kunt zich eenvoudig weer uitschrijven.

Contactgegevens

Bezoekadres

Televisieweg 37
1322 AJ Almere

Postadres

Postbus 49
3890 AA Zeewolde
T: 036 - 523 65 11
E: abc@abc-professionals.nl

KvK: 32.14.12.75 Lelystad
Loonbelastingnr.: 8200.05.289.L01
BTW nr.: NL 8200.05.289.B01
Aansluit-nr. UWV: 026-163.236.27.01.01
Bank: NL49 INGB 0009 3183 16
Op de hoogte blijven? Aanmelden
Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?