Elektrotechniek

Als Elektrotechnisch ingenieur ligt de wereld voor je open. De behoefte aan elektrotechnici op MBO & HBO niveau is groot, afgestudeerden vinden vrijwel direct een baan en of kunnen blijven werken bij het bedrijf waar ze afgestudeerd zijn.

Binnen de Elektrotechniek kun je in diverse functies aan de slag van ziekenhuis tot grote multinationals, in Nederland of ver hier vandaan. Van ontwerper tot commerciële functies, de mogelijkheden zijn heel divers, Elektrotechniek is immers overal waar je kijkt aanwezig. 

Er zijn drie veelvoorkomende specialisaties: bij Embedded Systems maak je apparaten waarin elektronica is ingebouwd. Bij Industrial Automation bouw je moderne installaties, machines en robots. En tenslotte Energie, dat over het opwekken, transporteren en opslaan van energie gaat.

Functies

We zullen hieronder een aantal functies binnen de Elektrotechniek uitlichten waarvoor ABC Professionals regelmatig op zoek is naar kandidaten.

 

Als Inbedrijfsteller E&I ben je verantwoordelijk voor het testen, inbedrijfstellen en onderhouden van systemen, installaties en apparatuur. Je zorgt ervoor dat alles volgens de gestelde eisen op veiligheids-, kwalitatief en technisch gebied functioneert.

 

Als Maintenance Engineer ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de technische prestaties van elektrische onderhoudsactiviteiten met in achtneming van de veiligheid, gezondheid en milieuregels. Je zorgt voor een planning van de onderhoudswerkzaamheden zodat de installaties altijd in optimale conditie zijn.

 

Als Technicus E&I ben je verantwoordelijk voor het correctieve en preventieve onderhoud aan meetinstrumenten of motoren en  analyseer en los je storingen op.  

 

Als Key account manager / Sales Engineer ben je verantwoordelijk voor het genereren van nieuwe projecten. Je houd je bezig met het opstellen en realiseren van verkoopdoelstellingen, pleegt acquisitie en onderhoud en vergroot je netwerk.

 

Sta jij als (toekomstig of afgestudeerd) Elektrotechnisch ingenieur altijd open voor een stap vooruit in je technische carrière? Laat dan hier je CV achter en wij nemen contact met je op zodra de perfecte uitdaging voor jou beschikbaar komt.

Industrie

Als Projectleider Industriële automatisering ben je verantwoordelijk voor de realisatie en uitvoering van complexe industriële installaties. Vanaf ontwerp tot oplevering heb je de leiding en stuur je alle interne en externe belanghebbenden aan.

De functie van Meet- en Regeltechnicus is gericht op assistentie of teamdeelname bij installatie, inbedrijfstelling, reparatie, revisie en service aan meet- en regeltechnische (industriële) installaties met toepassing van verschillende besturingstechnieken.

In de functie van Technisch Inkoper zul je je bezig houden met het inkopen van technische goederen en diensten. Zo ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het werven en selecteren van de juiste leveranciers, voer je onderhandelingen en stel je raamcontracten op.

De E&I Tekenaar / Constructeur vervaardigt en verandert tekeningen/documenten overeenkomstig vastgestelde normen en specificaties middels Autocad 2006/ADT 2006. Je meldt tekortkomingen in de gegevens van ontvangen tekeningen en/of documenten. Je controleert en bewaakt de kwaliteit van de door jezelf geleverde werkzaamheden.

 

Energie & Infra

Bekijk hier welke functies je kunt vervullen als Elektrotechneut in de Energie & Infra.

Coördineren van en leiding geven aan de dagelijkse leiding van grote en kleine projecten zodanig dat het project binnen de bestekeisen, begroting en planning gerealiseerd wordt. Dat is waar je je als Voorman E&I voornamelijk mee bezig houdt. Dit volgens geldende technische voorschriften en procedures. Je werkzaamheden bestaan o.a. uit het aansturen, begeleiden en coachen van werknemers alsmede zorgdragen voor een veilige uitvoer van de werkzaamheden.

 

In de functie van Technisch Beheerder Leidingen ben je verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van een leidingnetwerk van bijvoorbeeld een stadswarmte locatie.
 

Als Technicus E&I bij een energiecentrale krijg je bijvoorbeeld te maken met diverse systemen voor laag- en hoogspanningsinstallaties.
 

Een Teamleider Elektrotechniek in de windmolenbranche is verantwoordelijk voor het aansturen en begeleiden van de elektrotechnische monteurs. Ook ben je als Teamleider medeverantwoordelijk voor de eindaflevering van de windenergie installaties van een bepaalde regio, bewaak je de voortgang en kwaliteit van de werkzaamheden. Tevens ondersteun je de elektrotechnische medewerkers.

 

Bekijk hier onze openstaande vacatures in de Energie & Infra.

Bouw & Utiliteit

Hier vind je een aantal functieomschrijvingen van mogelijkheden als Elektrotechnicus in de Bouw & Utiliteit.

Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties Woning en Utiliteit

In de Civiele branche kun je als Elektrotechnicus bijvoorbeeld aan de slag als Service Coördinator Elektrotechniek. De functie is gericht op het coördineren, plannen en voorbereiden van de werkzaamheden van de Service Engineers en Monteurs. Je bent het eerste aanspreekpunt voor klanten en biedt eerstelijns ondersteuning bij storingen en de intermediair tussen de klant en de service technicus. Verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling van service vraagstukken tot aan de facturatie.

In de functie van Werkvoorbereider Elektrotechniek ben je (mede)verantwoordelijk voor diverse grote en kleine projecten. Je zorgt er voor dat na overdracht de projecten worden voorbereidt en begeleidt, onder leiding van (assistent) Projectleider of andere leidinggevende. Je dagelijkse werkzaamheden bestaan o.a. uit overleg met opdrachtgevers, opstellen werkinstructies, samenstellen werkpakketten, tijdsplan opstellen, materialen bestellen, assisteren bij het oplossen van technische problemen etc.

Een Lead Engineer Elektrotechniek in de utiliteitsbranche is verantwoordelijk voor de procesmatige aansturing van diverse ontwerpteams in (complexe) utiliteit projecten. Je draagt zorg voor de vertaling van klant specifieke eisen en wensen naar een functioneel ontwerp, projectplanning, woont interne en externe ontwerpvergaderingen bij en het coacht begeleidt medewerkers in de ontwerpteams.

Bekijk hier onze openstaande vacatures in de Bouw & Utiliteit.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van relevante technische vacatures?

Uw e-mail adres wordt slechts gebruikt om de wekelijkse vacaturemailing te versturen. U kunt zich eenvoudig weer uitschrijven.
Sta jij als (afgestudeerd) Elektrotechnisch ingenieur altijd open voor een stap vooruit in je technische carrière? Stuur CV
Sta jij als (afgestudeerd) Elektrotechnisch ingenieur altijd open voor een stap vooruit in je technische carrière?
Sta jij als (afgestudeerd) Elektrotechnisch ingenieur altijd open voor een stap vooruit in je technische carrière?