Civiele techniek

Als civiel ingenieur houdt je je voornamelijk bezig met ontwerpen, organiseren en bouwen van grote en uitdagende projecten in de weg- en waterbouw. Denk hierbij aan: transport gerelateerde constructies zoals bruggen, tunnels, viaducten en wegen. Watermanagement en -beheer door middel van dijken, gemalen, sluizen, kanalen en afvalwaterzuivering. Openbare voorzieningen zoals parkeergarages, scholen en ziekenhuizen. 

Naast de aanleg levert het beheer en onderhoud ook veel werkgelegenheid op. Nederlandse civiel ingenieurs hebben internationaal een goede reputatie, hierdoor zijn je arbeidskansen groot. Zo kun je (internationaal) aan de slag als bijvoorbeeld een uitvoerder/ projectleider bij een aannemingsbedrijf in de weg- en waterbouw, ontwerper bij een ingenieursbureau, medewerker bij een overheidsdienst, hoofd gemeentewerken, technisch commercieel medewerker of als specialist bij een advies- of onderzoeksinstituut.

Functies

Als Ontwerper / assistent projectleider civiele techniek bij een advies- en ingenieursbureau werk je mee aan uitdagende projecten in het stedelijk gebied (in binnen- en buitenland) hierbij ondersteun je de projectleider. Je werkt aan stedelijke civiele kunstwerken zoals bruggen, reconstructies van kademuren, bouw- en woonrijp maken van terreinen en het inrichten van bedrijventerreinen of woonwijken.

 

Als Senior Ontwerpmanager ben je mede verantwoordelijk voor de ontwerpfilosofie van grote, integrale bouwprojecten en stuur je ontwerpers en ontwerpleiders aan die elk vanuit hun eigen specialisme betrokken zijn bij grote, integrale projecten.

 

Als Constructeur Civiele Techniek maak je ontwerpen en berekeningen van diverse constructies, je analyseert en lost daarin constructieve problemen op. Tevens adviseer je over technische problemen en stel je bouwkostenbegrotingen en tijdsplanningen op. Om tot het beste ontwerp te komen vertaal je de eisen van de klant in een slim constructief ontwerp.

 

Een civiel uitvoerder is verantwoordelijk voor het beheren, registreren en coördineren van werkzaamheden. Het schakelen tussen de werkvoorbereiding en uitvoering is helemaal aan jou besteed. In samenspraak met je leidinggevende bepaal je de werkzaamheden en werk je hierin nauw samen met het projectteam. Uiteraard zie je ook toe op een goede naleving van de verkeers- en veiligheid maatregelen.

 

Als Civiel Opzichter ben je verantwoordelijk voor alle werkzaamheden aan verschillende infra structuren. Samen met het team voer je de werkzaamheden uit op bouwkundig en civiel gebied. De civiel opzichter controleert de voortgang en is het aanspreekpunt voor de technische inhoud van de discipline zo bewaak je of de gewenste kwaliteit bereikt wordt.

Vanuit jou specialistische kennis werk je mee aan de ontwikkeling van het beleid en draag je zorg voor de borging van de technische kennis van jouw team.

 

In de functie van Werkvoorbereider Civiele Techniek fungeer je als spin in het web voor een project. Je bent een schakel tussen het bedrijfsbureau, de uitvoerder en de planner. Je zorgt voor een adequate informatieoverdracht en een juiste voorbereiding op de uitvoering.

 

Voor een Projectleider Civiele Techniek is het van belang dat je goed kunt participeren met bewoners en andere belanghebbenden. Je geeft advies bij het opstellen van een planning en adviseert in budget ramingen. Het leveren van een vakinhoudelijke bijdrage aan projecten en vakspecialistische werkzaamheden verrichten zullen van je verwacht worden.

 

In de functie van Contractspecialist Civiel zal je verantwoordelijk zijn voor de verwerving en realisatie van grote multidisciplinaire en kleine specialistische projecten op het gebied van de civiele techniek. Het takenpakket is divers. Het werven  van projecten en het binden van opdrachtgevers behoort ook tot de taken. Ook ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig adviseren van opdrachtgevers en collega’s op het gebied van inkoopstrategieën, contracteren, aanbesteding en contractbeheersing.

 

In de functie van Civiel tekenaar ben je werkzaam op de tekenkamer en wordt ingezet bij afwisselende en uitdagende projecten. Het gaat om het tekenen van beton-, staal- en houtconstructies en grondlichamen.

 

Als Engineer Grondboring of Drilling Engineer bestaan je werkzaamheden o.a. uit het opstellen van ontwerp- en werktekeningen met behulp van bijvoorbeeld Autocad. Interpreteer je het grondonderzoek, voer je perskracht-, trekkracht en boorspoeldruk berekeningen uit met behulp van de benodigde software en stel je Risico Inventarisatie en Evaluaties op.

 

Sta jij als afgestudeerde altijd open voor een stap vooruit in je technische carrière? Laat dan hier je CV achter! Wie weet past jou cv perfect bij een van onze vacatures!

 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van relevante technische vacatures?

Uw e-mail adres wordt slechts gebruikt om de wekelijkse vacaturemailing te versturen. U kunt zich eenvoudig weer uitschrijven.
Op de hoogte blijven? Aanmelden
Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?