Techneut worden?

Deel je onze passie voor techniek en wil je techneut worden? Volg dan een technische opleiding die bij je past. 

Waarom techniek? Tien jaar geleden vonden we het heel cool om 'snake' te spelen op onze mobiele telefoon. Nu zijn we nergens meer zonder onze smartphones, we maken de mooiste foto's, plaatsen ze op social media en delen de rekening met een 'tikkie'. De ontwikkelingen zijn groot en worden alleen maar groter. Denk hierbij aan drones, 3D printen, elektrische en zelfrijdende auto's. Ga zo maar door. Techniek is overal om ons heen en veranderd snel. De behoefte aan techneuten is ontzettend groot, het aanbod is echter laag. Daardoor zijn je baankansen als techneut heel groot.

Hieronder hebben wij vier technische vakgebieden toegelicht waarin je een opleiding kunt volgen. Per vakgebied lichten wij diverse functies toe die je kan uitoefenen in de verschillende branches. 

 

 

Technische opleidingen

Installatietechniek

Bij installatietechniek draait alles om installaties, van waterleidingen tot grotere klimaatsystemen. De taken van een installatiemonteur zijn dan ook zeer divers.

Civiele techniek

Als civiel ingenieur houdt je je voornamelijk bezig met ontwerpen, organiseren en bouwen van grote en uitdagende projecten in de weg- en waterbouw.

Elektrotechniek

Als Elektrotechnisch ingenieur ligt de wereld voor je open. De behoefte aan elektrotechnici op MBO & HBO niveau is groot. Met deze opleiding ben je dus van succes verzekerd.

Werktuigbouwkunde

Als Werktuigbouwkundig ingenieur (mechanical engineer) heb je ontzettend goede kansen op de arbeidsmarkt en kun je in vele sectoren aan het werk.
Op de hoogte blijven? Aanmelden
Op de hoogte blijven?
Op de hoogte blijven?